Стартував перший ефір проєкту Молитва 7:14

6 серпня у Львові відбувся перший онлайн-марафон Молитва 7:14.  Це проєкт, метою якого є  підтримка українців у молитві та проповідь Євангелія.

В основу проєкту покладений вірш з Біблії:  “і впокоряться люди Мої, що над ними кличеться Ім’я Моє, і помоляться, і будуть шукати Ім’я Мого, і повернуть зо злих своїх доріг, то Я вислухаю з небес, і прощу їхній гріх, та й вилікую їхній Край!” 2 Хронік 7:14.

Тому організатори вийшли в ефір о 7:14 вечора, пояснивши чому саме ці цифри покладені в назву проєкту, та пообіцяли проводити подібні включення щонеділі.

Після того, як модератор та один з організаторів заходу Анатолій Кушнір (директор Асоціації ПОКЛИК) представив священнослужителів Української Церкви Християн Віри Євангельскої, які стали гостями ефіру, почався перший блок трансляції.

Михайло Паночко, старший єпископ УЦХВЄ, на початку ефіру висловив готовність усіляко підтримувати тих людей, які приєднались до ефіру або залишили свої молитовні потреби. Адже напередодні молитовного марафону більше ніж 300 прохань надійшло через гугл-форму чи в коментарях від людей з різних областей України.

Люди просили молитись за оздоровлення себе та близьких, за спасіння, Божий захист, за звільнення від алко, – нарко залежностей та ігроманії, за вирішення сімейних та фінансових проблем, за мир в Україні, владу, захисників.

“Ми живемо в час, коли у світі панує пандемія, багато людей хворіють, деякі вмирають, але ми віримо в Слово Боже, що Бог чує наші молитви. Але є все ж таки деякі умови для цього”, – сказав єпископ Михайло Паночко та зачитав вірші з 2 Хронік 7:13-14, які протягом всього молитовного марафону будуть основою для молитви.

Цього дня священнослужителі акцентували увагу людей на слові “впокоряться”.

“Навіть, якщо Бог “нашле моровицю” (невиліковну хворобу), він знає, як оздоровити свій народ. І перша умова – “впокоритись”, – пояснив єпископ та детально розповів про значення цього слова.

“Впокоритись” – це постати під чиюсь владу, чинити чиюсь волю. У словнику Даля це слово означає  – “позбавити людину дикої природи”, своєї власної мудрості, пихатості.

Служитель навів приклад одного з героїв Біблії – Йова, який, втративши все своє майно, дітей, здоров’я, підтримку родини, прихильність дружини, впокорився перед Богом та згодом отримав благословіння.

Крім цього, у Новому Завіті Ісус закликає людей дотримуватись двух умов: покаятись (усвідомити гріховну природу, впокоритися) та вірити в Євангеліє.

Далі під час марафону єпископ Львівської області Володимир Якимів нагадав місце зі Святого Письма: “Небеса Мій престол, а земля то підніжок для ніг Моїх: який же то храм, що для Мене збудуєте ви, і яке ото місце Його відпочинку? Таж усе це створила рука Моя, і так все це сталось, говорить Господь! І при тому дивлюсь Я на вбогого та на розбитого духом, і на тремтячого над Моїм словом” (Ісая 66:1-2).

 Служитель розповів особисте свідчення Божого оздоровлення у житті та про силу молитви.  Так, ще в дитячому віці він захворів на скарлатину. Далі почались ускладнення, які призвели до ревматизму серця та суглобів. Два рази служитель на три місяці був прикутий до лікарні, а прогноз одного з медиків був невтіший: якщо зрив повториться ще раз, це закінчиться дуже погано. Коли Володимиру було 21 рік, на той час він вже одружився та чекав на появу першої дитини, симптоми повторились…

Служитель під час ефіру згадав про те, як того вечора, закрившись у кімнаті, Він почав у смиренні розмову з Богом, кликав на Його допомогу: “Під час тієї молитви я відчув,  як наді мною відкрилась стеля, я розказав Богу про всі свої труднощі, страхи. Наступного ранку симтомів хвороби вже не було!”

Після цього свідчення старший пастор церкви «Філадельфія» Анатолій Козачок закликав всіх до молитви: “Коли просимо Бога у смиренні, кличемо зі щирим серцем  – Господь відповідає на наші молитви. Ісус сказав “Прийдіть до Мене, усі струджені та обтяжені, і Я вас заспокою! Візьміть на себе ярмо Моє, і навчіться від Мене, бо Я тихий і серцем покірливий, і знайдете спокій душам своїм“. Далі священнослужителі молились за потреби людей.

Після звершення марафону, Анатолій Кушнір подякував всім присутнім на ефірі та нагадав про те, що молитовні прохання будуть передані служителям по містах та областях, де за людей будуть продовжувати молитись, а також запросив на наступний ефір.

Запис ефіру можна переглянути ТУТ:
https://www.facebook.com/Unite714ua/posts/3138044992953796
Детальніше про проєкт Молитва 7:14 Поклик Медіа писав раніше.
Надіслати молитовне прохання можна за цим посиланням:
https://forms.gle/Q52kRjkRdX5yMh4NA