Молитва за тебе, місто, Україну

Тема молитви за себе, за місто та за країну розкрита на основі Біблійних текстів з цитатами окремих віршів.

У Бога є відповідь та рецепт на кожну проблему в нашому житті. Ми не закликаємо у данному матеріалі до якогось віровчення, а даємо можливість читачеві особисто роздумувати над словами з Бібілії та прийти до власних висновків.

Молитва за Україну

“І піклуйтесь за добробут міста, до котрого я переселив вас, і моліться за нього Господеві, бо за добробут його вам також буде мир” (Єремії 29:7).

Дбайте 

Бог обдарував людину величезними можливостями. На жаль, вона не тільки збудовує, але й руйнує. На те чи інше спонукає людину її серце.

Одні дбають тільки про своє. Деякі вважають, що хтось інший має покращити їхнє життя. І лише одиниці піклуються про інших. Священне Писання каже: “Отож, хто знає, як чинити добро, та не чинить, той має гріх!” (Якова 4:17).

“Роби те, що може рука твоя” – таким гаслом керуються ті, хто останнім часом долучилися до добрих справ у волонтерсьому русі. Їхня праця заслуговує на пошану.

Моліться 

Добра справа вирішує багато, але не все. Та, на що неспроможний ти, може вчинити Господь через твою молитву!

Отже, молімось разом за своє місто, за Україну!

Твої країна та місто  – це, насамперед, люди, серед яких ти живеш. Саме вони, їхні серця, впливають на більшість подій та обставин життя. Зміни серце, думки людини  – зміниться людина! Зміниться людина – зміниться країна!

Преобразити серце може лише Господь, тож маємо молитися за це! “І дам вам нове серце, і нового духа дам у ваше нутро, і викину камінне серце з вашого тіла, і дам вам серце із плоті… І ви будете сидіти в Краю, якого Я дав вашим батькам, і будете Мені народом, а Я буду вам Богом” (Єзекіїль 36:25, 26, 28).

Молитва за місто 

Сьогодні, усвідомлюючи свою відповідальність пред Богом, тисячі християнських церков України моляться разом за нашу країну, моляться за тебе.

Стань одним із тих, хто молиться за свій край.

Для того, щоби Бог почув твою молитву, твоє серце має бути:

Смиренним

“…і впокоряться люди Мої, що над ними кличеться Ім’я Моє, і помоляться, і будуть шукати Ім’я Мого, і повернуть зо злих своїх доріг, то Я вислухаю з небес, і прощу їхній гріх, та й вилікую їхній Край” (2 Хронік 7:14).

Щирим

“Із справедливим поводишся Ти справедливо, із чесним по-чесному, із чистим поводишся чисто,  а з лукавим за лукаством його…” (Марка 11:24).

Віруючим 

“Через це говорю вам: усе, чого ви в молитві попросите, вірте, що одержите, і сповниться вам” (Марка 11:24).

Люблячим 

“А я вам кажу: любіть ворогів своїх, благословляйте тих, хто вас проклинає, творіть добро тим, хто ненавидить вас, і моліться за тих, хто вас переслідує… (Матвія 5:44).

Молитва за тебе 

“Над усе, що лише стережеться, серце своє стережи, бо з нього походить життя” (Приповісті 4:23).

Ми живемо в жорстокі часи випробувань: іспиту на людяність, іспиту наших сердець.

Говорячи про людину, якою вона є, кажуть, яке в неї серце: холодне й кам’яне, чи щире та лагідне, жорстоке чи добре.

Вважається, що найважчі обставини показують, якою людина є насправді. Те, що в її серці, виходить назовні. Любов чи ненависть, милосердя чи жорстокість, прощення чи помста, жертовність чи жадоба. Навіть друг пізнається в біді.

Важкі часи  – це не лише іспит, а й, передусім, можливість зробити вибір  – якою людиною будеш ти. Що буде в твоєму серці?

Минають обставини, йдуть із нашого життя ті, хто завдав нам горя та болю. Тільки те, чому ми дозволяємо лишитися в наших серцях, впливає на наше життя більше, ніж гроші, люди та обставини. Тому Писання каже: “…понад усе стережи своє серце”.

Як зберегти своє серце під впливом обставин або звільнити його з полону образ, гіркоти, непрощення та минулого?

Біблія,  книга про стосунки, має чимало практичних порад, як це зробити.

Поради Святого Письма

Як берегти своє серце

Не впускай образи

“…щоб який гіркій корінь, у гору виросши, не зашкодив вам…” (Євреїв 12:15).

Не гнівайся 

“Усяке подратування, і гнів, і лютість, і крик і лайка нехай буде взято від вас разом із усякою злобою” (Ефесян 4:31).

Не мсти за себе 

“Не мстіться самі, улюблені, але дайте місце гніву Божому, бо написано: Мені помста належить, Я відплачу, говорить Господь” (Римлян 12:19).

Прощай 

“І коли стоїте на молитві, то прощайте, як маєте що проти кого, щоб і Отець ваш Небесний пробачив вам прогріхи ваші. Коли ж не прощаєте ви, то й Отець ваш Небесний не простить вам прогріхів ваших” (Марка 11:25-26).

Будь сильним 

“Ліпший від силача, хто не скорий до гніву, хто ж панує над собою самим, ліпший від завойовника міста” (Приповісті 16:32).

Не втрачай надії та довіряй Богу 

“Надійся на Господа, та держися дороги Його, і піднесе Він тебе, щоб успадкувати землю, ти бачитимеш, як понижені будуть безбожні” (Псалми 37:34).

Все це збереже твоє серце.