Перші кроки молитви, яку чує Бог

Як молитись так, щоб Бог нас почув? Про деякі секрети молитв, які взяті зі Священного Письма  – Біблії, у цьому дописі.

Секрет 1. Щире прохання “на добро” 

Ставлення серця 

Ісус Христос – надзвичайна постать в історії людства. Його молитва має потужну дію. Він зцілював, звільняв від демонів, зупиняв бурі, годував тисячі людей. Здавалось, що ще можна бажати поруч з такою особистістю? Живи та тішся. Однак Його учні якось звернулись до Нього: “Навчи й нас молитися”. Вони бажали молитись так, щоб бути почутими!

Дехто вважає, що Бог радше почує священника, ніж його. Але особиста молитва  – крок смирення, який здатний змінити серце. Це дуже важливо, тому що апостол Яків каже: “Та коли ви просите, то не одержуєте, бо просите ви не на добро, а для того, щоб використати це для свого задоволення… Бог — проти пихатих, покірливим Він дарує благодать” (Якова 4:3-6).

Бог чує “правильні слова”, але за умови правильного ставлення серця. Людина, що має смирення перед Богом, та шукає доброго, а не користі для себе, отримує відповіді.

Біблія має чимало прикладів, як хтось просив Божих людей молитись за них, та доброго з того нічого не вийшло через стан їхнього серця. Вони шукали свого.

Секрет 2. Каяття та молитва в ім`я Ісуса Христа

В ім`я Ісуса

“Бог мене не почує, тому що я – грішник”. Це має сенс. В часи Старого Завіту пророк Ісая казав:  “Рука Господня не закоротка, щоб рятувати, і вухо його не глухе, щоб чути.  Ні! Це ваші беззаконня вас від Бога відлучили, ваші гріхи обличчя його від вас закрили, щоб вас не чути”(Іс.59:1-2).

Відчуття своєї гріховності – одна з головних причин чому люди не моляться. Однак Євангеліє (Новий Завіт) звіщає добру звістку  – Христос помер за гріхи наші. Тому Бог прощає людині її провини через каяття та віру в Ісуса Христа.

Апостол Іван каже: “Діточки мої, – це пишу я до вас, щоб ви не грішили! А коли хто згрішить, то маємо Заступника перед Отцем, – Ісуса Христа Праведного. Він ублагання за наші гріхи” (1 Ів.2:1-2).

Коли хто надію свою покладає на Ісуса Христа, Бог зараховує це людині за праведність та слухає його молитву в ім`я Ісуса заради Його жертви на хресті.

“Тоді ви зможете просити в Моє ім`я, і Я не кажу, що проситиму за вас Отця, бо сам Отець вас любить за те, що ви любите Мене… за те, що повірили, що Я прийшов від Бога” (Ів. 16:26-27).

Секрет 3. Виконати те, що сказав Господь.

За волею Божою

Бог ніколи не зраджує своїм принципам. Відповідь отримають молитви, що не суперечать Божій волі, яка записана на сторінках Біблії. Його постанови – це добрі життєві поради Люблячого Батька до своїх дітей, щоб їм добре було. Краще прислухатись до них, щоб не мати проблем.

“О, коли б ти прислухався до Моїх заповідей, то був би твій спокій, як річка…” (Іс.48:18) – каже Господь вустами пророка Ісаї.

Тож, якщо знали волю Божу та не виконали  – маємо покаятися. Якщо Його волі не знаємо  – читаймо Слово Боже, Біблію, та дотримуємось Його порад. Третій секрет молитви, яку чує Бог  – діяти за Божим велінням.

Коли шукаємо милості від Бога, маємо таке веління від нього: “І коли стоїте на молитві, то прощайте, як має що проти кого, щоб і Отець ваш Небесний пробачив вам прогріхи ваші” (Марка 11:25).

Секрет 4. Вірити, що за Божої волі, отримаємо те, про що благаємо

З вірою!

“Але нехай просить з вірою, без жадного сумніву. Бо хто має сумнів, той подібний до морської хвилі, яку жине й кидає вітер. Нехай бо така людина не гадає, що дістане що від Господа” (Якова 1:6-8).

Багато хто ставиться до молитви, як до ще одного допоміжного засобу вирішення свого питання. Такий собі “запасний варіант” на всяк випадок, а раптом спрацює. Але Бог не бере участь у змаганнях “Кращий рятівник року”.

“Без віри догодити Богові неможливо, бо треба, щоб той, хто приходить до Бога, вірував, що Він є, і тим, хто шукає Його, дає нагороду” (Євреїв 11:6).

Тож відповідь отримує лише справжня віра в Бога. Ісус неодноразово казав тим, кого зцілював: “Віра твоя спасла тебе!”.

Саме тому, можна почути багато історій, як люди отримували відповідь на молитви відчаю, тому що в них вже не було іншої надії, тільки на Бога.