7 уроків від найгарнішої жінки в Біблії

Рахіль є однією з найвідоміших і найбільш цитованих жінок у Біблії. Її доля була дуже незвичайною, з’єднавши в собі успіх і трагедію. Але, незважаючи на всі труднощі в житті, Рахіль вибрала шлях віри Богові та була рясно винагороджена за це. Автор тексту, Роман Савочка, вірить, що кожен із нас зможе взяти для себе урок із цієї історії, а саме: як реагувати, коли в твоє життя несподівано приходять труднощі.

1. “Рахіль була гарна на вигляд і прекрасна обличчям” (Буття 29:17).
Вона особливо вирізнялася на тлі своєї старшої сестри, у якої були проблеми з очима. Краса, як і зараз, так і в той час, давала людині особливі привілеї в житті. Я припускаю, що в неї було набагато більше друзів у фейсбуці, ніж у її сестри, а також її селфі в інстаграм набирали тисячі лайків і комментів …

2. Над життям Рахілі було божественне провидіння. Крім того, що вона була страшенно красивою, їй ще й у житті постійно щастило. Так, одного дня, пасучи овець свого батька, Рахіль опинилася в потрібний час у потрібному місці. Підійшовши до колодязя, що розташований далеко за містом, вона зустріла молодого чоловіка, який сидів розгубленим на самоті. Розговорившись, виявилося, що цей мачо перебуває у втечі від свого брата, і йому ніде жити. Рахіль привела свого нового дружка до батька, і він у майбутньому став її чоловіком.

3. Рахіль дуже кохав її чоловік.
Не всім жінкам так у житті пощастило. Не за всіх жінок чоловік погодиться працювати 14 років на польових роботах … Але її коханий зробив це заради неї. Біблія наголошує на тому, що Яків так сильно покохав Рахіль, що перших 7 років роботи здалися йому як 7 днів.

4. Але одного разу в життя Рахілі прийшло випробування. Вона пережила велику зраду з боку свого батька. Уявіть собі, як усе було: пишне весілля, біла сукня, море гостей, купа подарунків і побажань … Можливо, зі своїм нареченим вони вже спланували медовий місяць на Гаваях. Але враз увечері після весілля, перед тим як усамітнитися в готелі, приходить батько й каже: «Твоя сестра Лія поїде в готель для першої шлюбної ночі замість тебе …». Як би ви відреагували на такий вчинок свого батька?

Лія вкрала благословення Рахілі за допомогою свого батька, як колись Яків украв благословення у Ісава за допомогою своєї матері.

5. Після виходу заміж, незважаючи на ганьбу й галас навколо весілля, Рахіль зіткнулася зі ще однією проблемою — вона виявилася безплідною. У той же самий час Лія, яка вкрала її благословення, народжувала одного сина за іншим … Важко спостерігати те, як Бог благословляє когось, коли в тебе в цей час – проблеми та немає успіху.

6. Проходячи труднощі в своєму житті, в Рахілі було два шляхи. Перший – закритися в собі, ображатися на життя й думати, що Бог несправедливий. І другий – це продовжувати вірити Богові, незважаючи на обставини, і молитися за чудо. Рахіль обрала другий шлях. “І згадав Бог про Рахіль, і вислухав її Бог, і відчинив їй утробу” (Буття‬ ‭30:22‬).

Хтось влучно зазначив, що Бога вражає не наша потреба, а наша віра. Якщо людина, проходячи труднощі, починає нарікати, звинувачувати всіх підряд і ображатися на Бога, то вона сама собі блокує благословення. Але якщо людина, незважаючи на труднощі, продовжує проявляти віру й молитися, то Він відкриває двері для чуда!

7. Рахіль не тільки отримала чудо від Бога, народивши двох синів, але й змогла стати однією з найвидатніших жінок у Біблії. Вона була легендою. Її син Йосип став одним із найвпливовіших лідерів у світі на той час, врятувавши всю сім’ю Якова від голоду. А ім’я Рахіль стало одним із найчастіше згадуваних жіночих імен в Біблії.

Роман Савочка

Переклад: Poklik.media

Читати також: Чого бажають жінки! 7 якостей чоловіка